Chicken alfredo pasta

Chicken alfredo pasta

Een romige comfort klassieker. Trakteer jezelf op een heerlijke (een keer iets minder gezonde) pasta met lekker veel parmezaanse kaas✨

Moeilijkheidsgraad: 👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳

Ingrediënten (voor 2 personen):
• 2 kipfilets
• Kruiden voor de kip (per kant):
• ½ tl paprikapoeder
• ½ tl uienpoeder
• ½ tl oregano
• ½ tl basilicum
• ½ tl zout
• Penne (voor 2 personen)
• Flinke klont boter
• 2 geperste teentjes knoflook
• 150 ml room of volle kookroom
• 1 tl citroenzest
• 1 el citroensap
• Flinke hoeveelheid zwarte peper
• Veel Parmezaanse kaas
• Vers gesneden peterselie

Bereidingswijze:
Kruid de kipfilets royaal aan beide kanten met de kruiden. Bak de kip in zijn geheel goudbruin en gaar. Haal uit de pan en snijd in stukjes.

Gebruik dezelfde pan om de saus te maken. Smelt een flinke klont boter en voeg de geperste knoflook toe. Laat dit 3 minuten zachtjes bakken. Voeg de room, citroenzest, citroensap, zwarte peper en Parmezaanse kaas toe. Roer goed door.

Kook de penne in ruim gezouten water. Bewaar een beetje pasta water. Meng de gekookte pasta door de saus en voeg een scheutje pastawater toe voor extra smeuïgheid.

Voeg de stukjes kip toe aan de pasta en garneer met vers gesneden peterselie.

Terug naar blog