Beef ragu papardelle

Beef ragu papardelle

Een rijke, langzaam gegaarde Italiaanse klassieker die smelt op je tong! Perfect comfort food voor een gezellige avond. ❤️

MOEILIJKHEIDSGRAAD: 👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳

INGREDIËNTEN

Voor de ragu:
• 800 g riblappen
• 2 el tomatenpuree
• 4 stengels bleekselderij (fijngehakt)
• 2 winterpenen (fijngehakt)
• 2 uien (gesnipperd)
• 4 takjes tijm
• 2 takjes rozemarijn
• 2 laurierblaadjes
• 1 pak Heinz tomatenblokjes
• 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
• 200 ml rode wijn
• 100 ml water
• 2 runderbouillonblokjes
• Zout en peper naar smaak

Verder:
• Pappardelle of een andere goede pasta
• Vers geraspte Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de riblappen in grote stukken en breng op smaak met peper en zout. Bak aan álle zijden even bruin in een pan: kleur = smaak. Snipper de ui en snijd de wortel, bleekselderij en knoflook fijn.

Voeg alle ingrediënten toe aan een slowcooker of stoofpan. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat de ragu minimaal 8 uur garen, zodat het vlees volledig uit elkaar valt. Gebruik je een stoofpan? Laat de saus dan op laag vuur minimaal 4 uur sudderen met het deksel schuin op de pan en roer af en toe door.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en roer goed door de saus. Meng de gekookte pasta door de ragu.

Serveer met een royale hoeveelheid vers geraspte Parmezaanse kaas en geniet!

Terug naar blog

Bekijk hier de video