Kippetje uit de oven

Kippetje uit de oven

Ideaal als je voor meer mensen moet koken, iets spectaculairs op tafel wilt zetten maar niet heel de avond in de keuken wilt staan. De kip is super makkelijk voor te bereiden. Doe niet te zuinig aan met de kruiden, more is more!!!🍗🥔

Ingrediënten:
Voor de kip:
1 hele kip (bijvoorbeeld van de Sligro)
16 gram BBQ-rub van de sligro, je kan een klein zakje inscheppen als je niet een hele pot wilt
2 el paprikapoeder
2 el komijnpoeder
3 el bruine basterdsuiker
2 el uienpoeder
2 el knoflookpoeder
1 el olijfolie
Takjes rozemarijn
Ovenbestendige thermometer

Voor de krieltjes:
500 gram krieltjes
4 tenen knoflook
1 el olijfolie
1 el paprikapoeder
1 el zout
Peper naar smaak
Takjes rozemarijn

Moeilijkheidsgraad: 👩‍🍳👩‍🍳

Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten van de BBQ-rub samen. Wrijf de kip in met een klein beetje olijfolie en smeer het kruidenmengsel gelijkmatig over de kip. Zorg dat alle hoeken en kieren goed bedekt zijn. Houd een beetje kruidenmix apart voor later.

Kip aanbraden:
Verwarm een grote pan en bak de kip kort aan beide kanten goudbruin. Leg de kip in een ovenschaal en smeer de resterende kruidenmix erover.

Plaats een ovenbestendige thermometer in het dikste deel van de kip (bijvoorbeeld in de borst). Zet de kip in de oven op 145°C en bak ongeveer 2 uur, of totdat de kerntemperatuur tussen 70-75°C ligt.

Krieltjes:
Kook de krieltjes 10 minuten en halveer ze. Meng ze in een ovenschaal met olijfolie, paprikapoeder, zout, peper, en de tenen knoflook (in de schil). Leg er wat takjes rozemarijn bovenop. Zet de krieltjes de laatste 15 minuten bij de kip in de oven.

Haal de kip uit de oven, laat deze 5-10 minuten rusten en snijd hem dan aan. Serveer met de krokante krieltjes en knoflook.

Terug naar blog