Feestelijke voorgerecht: roodbaars ceviche
Share
Je moet ervan houden, maar ik ben gek op ceviche!😍 Fris, pittig, zurig en binnen een kwartier gemaakt. Tijgermelk is de benaming voor de citrusmarinade waardoor de rauwe vis een soort van gaart. Ik heb roodbaars gebruikt, maar gebruik kakelverse vis die jíj lekker vindt. Ben je niet zo'n rauwe vis fan? Met lichtgegaarde gamba's kan het ook.🐠
Bereidingstijd: 12 min | Kooktijd: 4 min
Ingrediënten voor 2 personen:
250 g kakelverse roodbaars (visboer)
1 rode ui
Halve mango
Stukje komkommer
3 limoenen (van een ook het zeste)
Rode peper
Mini stukje gember
1 teen knoflook
100 ml kokosmelk
1 tl zout
Handjevol verse koriander
Snuf paprikapoeder
Bereidingswijze:
1. Maak de tijgermelk door 100 ml kokosmelk te mengen met rode peper in ringen, 1 tl zout, snuf paprikapoeder, rasp van 1 teen knoflook en een heel klein stukje gember, sap van 3 limoenen en rasp van een limoen. Snijd de rode ui in halve ringen en voeg ook toe, maar houd 1/3 apart. Mix alles goed en zet apart.
2. Snijd de mango in blokjes en de komkommer in dunne plakjes. Hak de koriander fijn en zet apart.
3. Snijd de vis in dunne plakjes en voeg deze toe aan de tijgermelk. Laat een paar minuten 'garen' en schep op. Garneer met de koriander, mango, komkommer en de rest van de rode ui.