Fluffy pancakes
Verwen jezelf of je omgeving écht even dit weekend met deze fluffy brunch pancakes. Zie je het al voor je? Lekker op een zonnige zaterdag of zondag ochtend van deze pancakes genieten🌞
Voorbereiding: 15 min Kooktijd: 7 min
Benodigdheden voor 2 personen:
- Rood fruit: aarbeien, frambozen, blauwe bessen, gewoon wat je lekker vindt
- Nutella
- Poedersuiker
- 3 eieren: let op deze moet je splitsen
- Suiker
- 2 el melk
- Vanillesuiker (1 tl)
- Bloem
- Bakpoeder of backing soda (halve tl)
- Olijfolie of boter
1. Pak twee kommen, splits de eieren met in de ene kom het eiwit en in de andere kom het eigeel. Let er wel goed op dat er bij het eiwit geen eigeel bijkomt en zorg dat de kom vetvrij is (anders stijven de eiwitten niet op). Voeg aan de kom met het eiwit 3 el suiker aan toe en klop met een handmixer stijf totdat je de kom op zijn kop kan houden en het er niet uitvalt (wel alleen proberen als je zeker weet dat het is gelukt😉)
2. Voeg aan de kom met het eigeel, 2 el melk toe en 1 tl vanillesuiker. Mix met de handmixer. Voeg dan 50 gr bloem en een halve tl bakpoeder toe en mix nogmaals door. Spatel dit vervolgens met een spatel of pannenlikker door de stijve eiwitpieken en je beslag is klaar.
3. Zet een koekenpan op medium vuur. Doe een beetje olie op een keukenpapiertje en smeer hier de koekenpan mee in. Schep drie flinke toeven in de pan (ik maakte er echt maar drie tegelijk anders krijg je een hele grote pancake). Laat dit een paar minuutjes bakken totdat het begint te ruiken naar een gare pannekoek. Schep dan met een grote spatel de pancakes om. Let op; doe dit in een beweging anders duw je de hele pannekoek uit zijn vorm. Bak de andere kant. Na 2 min voeg je een beetje water aan de pan toe (ongeveer 1/3 kopje) en laat je de pancakes op LAAG vuur nog even gaar stomen met de deksel op de pan.
4. Schep tot slot de pancakes op een bord, smeer in met de nutella, voeg het fruit toe en top af met een laagje poedersuiker. Smullen maar!😋