Griekse kip bowl

Een frisse en gezond recept. Echt mijn nieuwe favoriete receptje en dat rond de 500 calorietjesšŸ„—āœØ

Moeilijkheidsgraad: šŸ‘©šŸ¼ā€šŸ³šŸ‘©šŸ¼ā€šŸ³

Ingrediƫnten:

Voor de kipmarinade:
• 2 kipfilets
• 3 el magere yoghurt
• 2 teentjes knoflook (geperst)
• 1 tl olijfolie
• 1 tl oregano
• 1 tl tijm
• 1 tl paprikapoeder
• 1 tl zout
• 1 el citroensap

Tzatziki:
• 5 el magere yoghurt
• 1 tl honing
• 1 el citroensap
• 1 el verse peterselie (fijngehakt)
• Peper naar smaak
• 1 teentje knoflook (geraspt)
• ½ tl olijfolie

Overige ingrediƫnten:
• 120 g parelcouscous
• Komkommer (in partjes)
• Cherrytomaatjes (gehalveerd)
• 2 el verse peterselie (fijngehakt)
• Peper en zout

Bereidingswijze:
Marineer de kip door deze te mengen met yoghurt, knoflook, olijfolie, kruiden en citroensap. Laat minstens 15 minuten intrekken. Bak de kip in een pan goudbruin en gaar.

Kook de parelcouscous volgens de verpakking en breng op smaak met een beetje zout.

Meng voor de tzatziki alle ingrediƫnten en zet apart.

Bouw de bowl door te beginnen met de couscous, gevolgd door komkommer, tomaatjes, en de plakjes kip. Top af met de tzatziki, extra peterselie en een beetje peper.

Terug naar blog