Oesters met luxe toppings

Oesters met luxe toppings

Een prachtig aperitiefje voor je kerstdiner of oud en nieuw! Met drie verrassende toppings maak je van je oesters een luxe proeverij vol smaaksensaties. 🤍

Moeilijkheidsgraad: 👩🏼‍🍳👩🏼‍🍳

Ingrediënten:

Basis:
• Verse oesters (aantal afhankelijk van gasten)

Avocado-crème & basilicumolie:
• 1 avocado
• 1 el mascarpone
• Sap van een halve limoen
• 1 tl zout
• 2 el kookroom
• 40 g verse basilicum
• 100 ml zonnebloemolie

Aziatische showstopper:
• 1 fijn gesneden sjalotje
• 2 el sojasaus
• 1 el sesamolie
• 1 tl fijngehakte gember
• Sap van een halve limoen
• 1 tl honing
• Viseitjes (bijvoorbeeld zalmeitjes of tobiko)

Spicy mango/passievrucht:
• 1 passievrucht
• Handje mango (in kleine blokjes)
• 1/4 rode peper (fijngehakt)
• 1 el sojasaus
• Snuf cayennepeper

Bereidingswijze:
Avocado-crème & basilicumolie:
• Maak de avocado-crème door de avocado, mascarpone, limoensap, zout en kookroom glad te mixen met een staafmixer.
• Voor de basilicumolie: pureer de basilicum samen met zonnebloemolie en zeef het mengsel om een heldere olie te krijgen.
• Lepel een beetje avocado-crème op een oester en druppel er basilicumolie overheen.

Aziatische showstopper:
• Meng het fijngesneden sjalotje met sojasaus, sesamolie, gember, limoensap en honing.
• Schep een klein beetje van dit mengsel op de oester en garneer met viseitjes voor een luxe touch.

Spicy mango/passievrucht:
• Mix het vruchtvlees van de passievrucht met de blokjes mango, rode peper, sojasaus en een snufje cayennepeper.
• Lepel deze topping op de oesters voor een frisse en pittige kick.

Terug naar blog