Oesters met luxe toppings
Share
Een prachtig aperitiefje voor je kerstdiner of oud en nieuw! Met drie verrassende toppings maak je van je oesters een luxe proeverij vol smaaksensaties. 🤍
Moeilijkheidsgraad: 👩🏼🍳👩🏼🍳
Ingrediënten:
Basis:
• Verse oesters (aantal afhankelijk van gasten)
Avocado-crème & basilicumolie:
• 1 avocado
• 1 el mascarpone
• Sap van een halve limoen
• 1 tl zout
• 2 el kookroom
• 40 g verse basilicum
• 100 ml zonnebloemolie
Aziatische showstopper:
• 1 fijn gesneden sjalotje
• 2 el sojasaus
• 1 el sesamolie
• 1 tl fijngehakte gember
• Sap van een halve limoen
• 1 tl honing
• Viseitjes (bijvoorbeeld zalmeitjes of tobiko)
Spicy mango/passievrucht:
• 1 passievrucht
• Handje mango (in kleine blokjes)
• 1/4 rode peper (fijngehakt)
• 1 el sojasaus
• Snuf cayennepeper
Bereidingswijze:
Avocado-crème & basilicumolie:
• Maak de avocado-crème door de avocado, mascarpone, limoensap, zout en kookroom glad te mixen met een staafmixer.
• Voor de basilicumolie: pureer de basilicum samen met zonnebloemolie en zeef het mengsel om een heldere olie te krijgen.
• Lepel een beetje avocado-crème op een oester en druppel er basilicumolie overheen.
Aziatische showstopper:
• Meng het fijngesneden sjalotje met sojasaus, sesamolie, gember, limoensap en honing.
• Schep een klein beetje van dit mengsel op de oester en garneer met viseitjes voor een luxe touch.
Spicy mango/passievrucht:
• Mix het vruchtvlees van de passievrucht met de blokjes mango, rode peper, sojasaus en een snufje cayennepeper.
• Lepel deze topping op de oesters voor een frisse en pittige kick.