Spicy tonijn tostadas
Een variatie op de gamba tostadas, maar dan met een pittig randje. Perfect als voorgerecht of lekker tapas hapje bij de borrel of lunch. Én binnen een kwartiertje klaar!🌶️🍴
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 8 mini tostadas:
2 tortillas
1 el olijfolie
150 g verse tonijn, in kleine blokjes gesneden
1 tl sesamolie
1 el sojasaus
1 tl wasabi
0,5 el oestersaus
1 el sesamzaadjes
Sap van 1 limoen
1 avocado, in blokjes gesneden
1 tl crispy chili oil
1 el crème fraîche
Peper en zout naar smaak
1 jalapeño, in dunne ringen gesneden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
1. Snijd uit elke tortilla 4 kleine rondjes door met een glas of schaaltje uit te steken. Leg de rondjes op een bakplaat. Bestrijk de tortilla rondjes met een klein beetje olijfolie en bestrooi met wat zout. Bak ze in de oven tot ze krokant zijn, ongeveer 5-7 minuten. Hou ze wel echt in de gaten, je wilt niet dat ze te bruin worden.
2. Prak de avocado samen met het sap van een halve limoen, 1 tl crispy chili oil, 1 el crème fraîche, peper en zout naar smaak.
3. Meng de tonijnblokjes met 1 tl sesamolie, 1 el sojasaus, 1 tl wasabi, 0,5 el oestersaus, 1 el sesamzaadjes en het sap van de andere halve limoen.
Verdeel de geprakte avocado over de krokante tostada rondjes. Schep het tonijnmengsel op de avocado.Top elke tostada af met een ringetje jalapeño voor extra pit.